top of page

Rektorsbrev VT23

Kära föräldrar och elever på Katolska Skolan av Notre Dame!

I dessa intensiva helgdagar har vi åter uppmuntrats till att komma närmare varandra och närmare Gud. Inget gör oss till mer fullkomliga människor än att betrakta Jesusbarnet i krubban och beundra det som de tre vise männen!

Jag har tre viktiga punkter att förmedla:

- Missa inte att boka en tid för utvecklingssamtalet under vecka 4. Det är ytterst viktigt att samtalet blir av, fysiskt på skolan. Ta kontakt med ditt barns mentor för att veta hur man bokar tid på SchoolSoft.

- Katolska Skolan kommer under VT23 att initiera ett omfattande arbete kring skolfrånvaro. Det är internationellt vedertaget att en frånvaro på mer än 10% över ett läsår betraktas som problematisk, oavsett orsak. I dagsläget är frånvaron över hela skolan högre än 10% – vi vill sänka detta! Barn gynnas av att vara i skolan – stötta detta genom att, t ex:

o inte planera resor som innebär att ditt barn missar skolan

o ha koll på ditt barns skolnärvaro; logga in på SchoolSoft och följ ditt barns närvarostatistik

o ha kontakt med ditt barns mentor för att följa upp närvaron och tveka inte att fråga ifall du är orolig för ditt barns skolnärvaro.

Skolan kommer att organisera utbildningstillfällen tidigt under HT23 för att förebygga skolfrånvaro – information om detta kommer senare.

- Som en del i 150-årsfirande vill skolan förnya sitt kapell. Kapellet kan identifieras som skolans hjärta och behöver ett lyft efter 25 år av intensivt användande. Vi vill att kapellet rymmer flera personer (upp till två klasser) och att det blir vackert och kyrk-likt. Vill du bidra till projektet? Gå in på katolska.com/kapellet och swisha ditt bidrag. Tack!

Till slut vill jag önska er och oss alla ett fantastiskt nytt år och en lyckad vårtermin!

Michele Pestalozzi, rektor

287 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page