top of page

Rektors Julbrev 2020

Katolska skolan av Notre Dame

Julbrev 2020 - högstadiet

Hej alla på Katolska Skolan av Notre Dame, elever, familjer och personal.

Höstterminen nalkas sitt slut och alla vi längtar efter en välförtjänt paus för att vara med våra nära och kära kring julgranen och julkrubban. Visst är dessa tider verkligen märkliga, pandemin verkar diktera takten i vårt liv och det är svårt att acceptera – flera av oss kommer kanske att fira långt bort från sina nära och kära, allt för att försöka följa rekommendationerna och för att inte utsätta sig för oönskade risker. Vem vet hur länge till kommer våra liv vara präglade av dessa omständigheter. Vem vet om denna pandemi bara är en enda företeelse eller om det endast är den första bland flera som skall komma…

Katolska Skolans tre ledord, Tro, Lärande, Gemenskap hjälper oss att ha blicken riktad mot det som är viktigt.

Vår tro skall hjälpa oss i tillit. Tillit till varandra – vi behöver detta för att kunna leva på jorden. Alla behöver känna tillit från de andra, endast så kan ett liv levas i harmoni med omgivningen. Tillit till sig själv – att tro på sina egna förmågor för att nå ett steg längre fram, en till dygd (!). Tillit till Gud – den som ser allt, vet allt, bistå allt med sin barmhärtighet och fullständiga försyn, allt för att hjälpa oss på vägen till helighet. Se – Han kommer som ett litet barn, precis för att göra detta!

Vårt lärande skall göra oss öppna för att känna mer av världen och vara nyfikna på att lära känna varandra bättre för varje dag. Hur mycket har inte vi lärt oss under samtliga intensiva dagar på skolans hösttermin? En snabb analys borde få oss att se vilka annorlunda människor vi blivit genom allt vi lärt oss under denna period. Vi har blivit bättre, vårt lärande gör oss bättre människor, mer bestämda varje dag att ta steg på helighetens väg. Se – Jesubarnet uppmuntrar oss till detta!

Vår gemenskap ge oss kraft att leva genom en svår tid. Katolska Skolan präglas av en stark gemenskap, det hör jag ofta från flera håll. Det handlar om en gemenskap som bär med sig många positiva och bra aspekter som gör denna skola ett speciellt ställe – många söker sig tillbaka hit av den anledningen. Den intensiva tiden tillsammans stärker vår gemenskap, inte minst de korta gemensamma böne- och andaktsstunder vi har på skolan (trots avsaknaden av skolmässorna!), låt oss värna om detta! Se – den heliga familjen ger oss ett lysande exempel på detta!


Mest av allt önskar jag mig att vi hittar nya krafter vid krubban: den heliga familjen visar oss vad äkta frid är – att samlas kring ett nyfött barn som blåser bort alla spänningar och drar endast det bästa ur var och en av oss. Låt oss tillbringa många timmar framför krubban i beundran och vördnad.

God Jul till er alla. Till alla de som arbetar generöst varje dag på och för skolan. Till alla elever som blir, steg för steg, helgjutna människor. Till alla familjer, som odlar en helig och nödvändig gemenskap där alla kan växa.


God Jul och Gott nytt år!

Michele Pestalozzi, rektor

293 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page